CyberLightning julkistaa 3,2 miljoonan euron rahoituskierroksen; Kiihdyttää teollisen ja esineiden internetin CyberVille™ -ohjelmistoalustan globaalia kasvua


Inventuren toimitusjohtaja liittyy CyberLightningin hallitukseen

Oulu – 12. Elokuuta 2014 – CyberLightning Oy ilmoitti tänään 3,2 miljoonan euron rahoituskierroksen onnistumisesta. Mukana rahoituspaketissa ovat muun muassa Inventure, TEKES ja EU. Samalla Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen nimitettiin CyberLightningin hallituksen jäseneksi.

CyberLightningin toiminta-alueena on “esineiden Internet” (Internet of Things, IoT), erityisesti yritysten teollinen Internet. Yrityksen päätuote, CyberVille® –ohjelmistoalusta, kerää ja käsittelee valtavia tietomääriä (big data; esimerkiksi sensorien tuottama tilannetieto fyysisestä maailmasta) ja julkaisee oleellisen tiedon kohteesta tuotetussa, toiminnallisessa 3D-käyttöliittymässä. Fyysisiä kohteita voidaan myös ohjata tämän uniikin 3D-mallin kautta ja erityisesti mobiili päätelaite on useimmiten tällaisessa vahvimmillaan. CyberVille® lanseerattiin globaalisti toukokuussa 2014. Rahoituskierros antaa erinomaiset edellytykset CyberLightningin kasvulle ja kansainvälistymiselle.

Sami Lampinen, Inventuren toimitusjohtaja kommentoi asiaa näin: ”Eri toimialojen tietomäärä on suorastaan räjähtänyt käsiin viime vuosina. Monipuolisen, globaalinkin datan keräämisen sekä käsittelyn tarve on myös kasvanut voimakkaasti, ja yritysten tulee saada juuri tilanteen mukaista, liiketoimintakriittistä tietoa helposti ymmärrettävässä ja käsiteltävässä muodossa. Uskomme, että CyberLightning voi kasvaa johtavaksi toimijaksi teollisen Internetin alueella, monimutkaisen tiedon yksinkertaistajana ja oleellisen tiedon visualisoijana siten, että organisaatiot saavat näin erilaista, arvokasta ja reaaliaikaista tilannetietoa”.

”Rakentamalla modulaarinen, avoimeen lähdekoodiin ja standardeihin pohjautuva ohjelmistotuote voimme käsitellä erittäin laajasti erilaisia tiedonlähteitä ja yhdistää ratkaisu olemassa oleviin yritysalustoihin ja työkaluihin”, sanoi Ville Mickelsson, CyberLightningin toimitusjohtaja. ”Tämä lähestymistapa on tuonut meille erittäin innostuneen vastaanoton sekä ensimmäisten asiakkaiden että koko globaalin teollisen Internetin ekosysteemin keskuudessa”.

CyberLightningin yritystiedot

CyberLightning raivaa tietä 3D teolliselle Internetille tarjoamalla työkaluja mm. monimuotoisen tiedon helppoon havainnollistamiseen ja erilaisille liiketoimintasovelluksille, sekä kiinteille että mobiilialustoille. Yrityksen perusti vuonna 2010 Oulun yliopiston (Center for Internet Excellence) ydintiimi. Lisää tietoa on saatavilla CyberLightningin kotisivuilla www.cyberlightning.com.

Inventuren yritystiedot

Inventure on johtava varhaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö pohjoismaissa ja Baltiassa. Inventure sijoittaa innovatiivisiin ja nopeasti kasvaviin yrityksiin, joissa on poikkeuksellisen vahva johto ja halu oman alansa muuttamiseen. Inventuren tiimi on yhdistelmä kokeneita yrittäjiä, teollisuuden asiantuntijoita ja sijoittamisen ammattilaisia. He ovat sitoutuneita auttamaan alkavia yrityksiä kansainvälisessä kasvussa, maailmanlaajuisiksi menestystarinoiksi. Inventure toimii Helsingissä Suomessa ja Kiinan Shanghaissa.
Lisätiedot: www.inventure.fi.

Yhteydenotot

Ville Mickelsson
CyberLightning Oy
ville(at)cyberlightning.com
010 271 2132

Sami Lampinen
Inventure
sami(at)inventure.fi
040 520 52 95

1 Comment Added

Add yours
  1. Pingback: Miksi CyberLightning sai sijoittajia ja vie teollista Internetiä maailmalle? | Ampiirin Blogi 15/08/2014

    […] mukana. Jos et ole vielä lukenut lehdistötiedotetta, niin lue suomenkielinen lehdistötiedote tästä, ole […]